Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Jashtëqitja e pëllumbit dhe e shpezëve mbi rrobe

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/7806
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejuar për tu falur në një rrobe në të cilën ka rënë jashtëqitje e pëllumbit apo të ndonjë shpendi tjetër?”

Përgjigje: ”Të gjitha kafshët mishi i të cilave lejohet për tu ngrënë kështu që edhe urina dhe jashtëqitja e tyre është e pastër sikurse i deveve, deleve dhe të zogjve, dhe anasjelltas. Lidhur me pëllumbin lejohet ngrënia e tij. Ai është i lejuar, dhe jashtëqitja e tij është e pastër.”

Shpërndaje: