Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Je e divorcuar nëse dëshiron Allahu

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1113)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1538 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për një burrë që i thotë gruas së tij:

“Je e divorcuar nëse dëshiron Allahu”.

Ai u përgjigj: “Unë nuk kam asnjë mendim lidhur me këtë çështje.”

Ai gjithashtu tha:

“Sipas Malikut, divorci nuk ndodh në këtë rast.”

Shpërndaje: