Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Je e divorcuar përgjithmonë

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1116)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1546 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për një burrë që i thotë gruas së tij:

“Je e divorcuar përgjithmonë”.

Ai tha: Umeri e konsideroi këtë si një divorc ndërsa Aliu, Zejdi dhe Ibn Umeri e konsideruan si tre divorce. Babai dukej se kishte frikë që ta konsideronte këtë thënie si tre divorce dhe tha:

“Unë nuk japë fetva fare lidhur me këtë çështje.”

Shpërndaje: