Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ji i panjohur!

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Jahja el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (3/27)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

“Ajo që karakterizon përmbajtjen e një personi nga njerëzit është se ai nuk i pëlqen që të lavdërohet prej tyre, e as nuk i intereson nëse dënohet prej tyre. Nëse ke mundësinë të jesh i panjohur, duhet të jesh. Çfarë të lëndon ty që të je i panjohur? Çka të dëmton ty që të mos lavdërohesh? Çfarë të dëmton ty që njerëzit të dënojnë ty nëse je i lavdërueshëm tek Allahu? Ai që dëshiron të përmendet nuk do të përmendet. Ai që urren të përmendet do të përmendet.”

Shpërndaje: