“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ju kujtua se nuk kishte falur ikindinë gjatë kohës kur ishte duke falur jacinë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/eg–14340527.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam humbur namazin e ikindisë dhe kjo mu kujtua mua vetëm atëherë kur isha duke falur rekatin e dytë të namazit të jacisë! A mund ta ndryshojë nijetin dhe të vazhdojë ashtu siç isha duke u falur, duke e bërë që nijeti im të shndërrohet në namaz të ikindisë dhe më pas ta fali namazin e jacisë?

Përgjigje: Konsideroje këtë namaz si namaz vullnetar. Pastaj e falë namazin e humbur dhe pastaj e falë namazin koha e të cilit është në atë moment. Namazet duhet të falen sipas rendit. Gjithashtu nuk është e lejuar për të ndryshuar nijetin nga një adhurim i obliguar në një adhurim tjetër të obliguar. Ndërrimi i nijetit nga një adhurim i obliguar në një adhurim tjetër të obliguar anulon që të dy veprat (namazet).

Shpërndaje: