Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ka një punëtor që nuk e agjëron Ramazanin

Alameh Muhammed bin Abdil-Uehab el-Uasabi (v. 1436)

Burimi: http://olamayemen.com/index.php?article_id=2697

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë e ka një punëtor në fermë. Puntori falet, por pa arsye të vlefshme ka braktisur agjërimin dhe Ramazanin edhe pse puna nuk është e rëndë. A duhet ta lërë atë të punojë apo të sjell një tjetër punëtor?

Përgjigje: Merre një punëtor tjetër. Allahu thotë:

“Ndihmohuni mes vete me të mira dhe në të mbara, e mosni në mëkate e armiqësi.” 5:2

Shpërndaje: