Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Katër rekate para namazit të ikindisë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (24)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasat%20-0%209-04-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:

”Allahu e mëshiroftë personin që falë katër rekate para namazit të ikindisë.” 

A duhet falur këto katër rekate pas ezanit të ikindisë apo para se të ketë hyrë koha e ikindisë?

Përgjigje: ”Këto katër rekate falen pasi të ketë hyrë koha e ikindisë pa marrë parasysh se a është thirrur ezani apo jo. Ato duhet falur kur të ketë hyrë koha.”

Shpërndaje: