Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kë i lejohet burrit të përshëndet për dorë nga gratë?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/fatwa.php?fatwa_id=3320

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Më keq se kaq bëhet nëse burrat ua japin dorën grave. Kjo nuk u lejohet atyre. Burrit i lejohet të përshëndet për dorë një grua me të cilën atij kurrë nuk i lejohet martesa. I vetmi përjashtim është gruaja nga e cila ai është ndarë pasi e ka akuzuar atë për tradhti bashkëshortore dhe ka bërë mulaaneh. Edhe ajo është e ndaluar për tu martuar me të përgjithmonë.

Shpërndaje: