Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këngët më bëjnë të lumtur!!!

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetuaja nr.2894

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë jam 20 vjeç. Ndonjëherë bëhem i lumtur kur dëgjoj disa këngë. Por unë ndalohem nga frika ndaj Allahut, kur unë e kujtoj Atë. A është e lejuar për mua që të dëgjojë disa këngë? Siç e dini, se 99% të këngëve aktuale kanë të bëjnë me dashurinë. Cili është gjykimi i këtyre këngëve?”

Përgjigje: “Nuk është e lejueshme për një mysliman që të dëgjojë këngë dhe duhet shmangur atyre. Kënga, muzika dhe të gjitha llojet e kënaqësive të kota lëndojnë zemrën, shpien drejt së keqes dhe shpërqendrojnë nga veprat e mira.”

Shpërndaje: