Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kërkimi i dijes apo shpërngulja në ndonjë shtet islam?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili prej ibadeteve është më i rëndësishëm për ata të cilët jetojnë në vende jo islame: kërkimi i dijes apo shpërngulja në ndonjë shtet islam?”

Përgjigje: “Në shtete joislame, nuk mund të kërkosh dije. Dija (fetare) është në shtete islame. Njeriu bën hixhret (shpërngulet) për të ruajtur fenë e tij dhe për shkak të kërkimit të dijes.”

Shpërndaje: