Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu burri bëhet rob i gruas

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (16)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/15072

www.perlatmuslimane.com

Imam Ibnu Kajimi (rahimehullah) ka thënë:

“Dashuria në format e ndaluara është një formë e adhurimit, dhe madje një nga format më të larta të adhurimit.” 1

Ai që dashurohet me një grua bëhet rob i saj. Ai shkon pas saj, bënë gjithçka për ta kënaqur atë, gjithmonë mendon për të, i nënshtrohet asaj. Prandaj Allahu urdhëroi që gratë të mbulohen. Ai ndaloi që ato të përzihen me meshkuj në mënyrë që ato të mos bien në gjëra të turpshme. Kjo shpie në gjëra të turpshme. Allahu mbylli rrugën për në gjërat e turpshme në mënyrë që besimtarët të mos bien në to. Në ditët e sotme mëkatarët dhe hipokritët përpjekën që të hapin derën e kësaj dhe thonë se gruaja e mbuluar është e shtypur dhe se nuk është e ndaluar fare të qëndruarit në vetmi me gjininë e kundërt.


1 Ighathat-ul-Lahfan (1/49).

Shpërndaje: