Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu duhet trajtuar Xhehmitë

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (1/243)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

94 – Ibrahim bin Said el-Utrush. Ai transmetoi disa gjëra nga imami ynë prej tyre janë:

“E pyeta Ahmed bin Hanbelin në lidhje me ekzekutimin e Xhehmive.” Ai u përgjigj: “Unë besojë se ata duhet të ekzekutohen.1”


1 Kush i zbaton dënimet në Islam?

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/kush-i-zbaton-gjykimet-dhe-denimet-e-sheriatit/

Shpërndaje: