Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu e di me anë të orës se koha e drekës ka hyrë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/481)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) e fali drekën pasi dielli kishte kaluar zenitin. Zeniti mund të dihet me ndihmën e orëve. Nëse e ndan në gjysmë kohën prej kur dielli lind derisa të perëndoj, kështu e gjen se kur është zeniti. Pra, nëse themi se dielli lind në ora 06:00 dhe perëndon në orën 18.00, kështu që dielli e ka lënë zenitin në ora 12:00.

Shpërndaje: