Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu gruaja i bën dobi shoqërisë muslimane

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (48)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fath-20-06-1437-01_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si duhet ti bëjë dobi gruaja fesë së saj dhe shoqërisë muslimane nëse ajo qëndron në shtëpi dhe rri e pamartuar?

Përgjigje: Është më mirë dhe më mbuluese që ajo të qëndroj në shtëpi. Le të punojë në shtëpi. Puna në shtëpi është më shumë se puna jashtë në rrugë. Puna në shtëpi është që të përgatis ushqim, të pastrojë, të fshij dhe gjëra të tjera. Këto janë më shumë se puna jashtë. Poeti Hafidh Ibrahim ka thënë:

Në shtëpitë e tyre, punët e tyre janë të shumta

sikurse dhe puna e atij që e mban shpatën dhe shtizën

Shpërndaje: