“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Këtë duhet thënë gjatë therjes

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)

Meseil-ul-Imam Ahmed (3/861)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1153 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) se çfarë thuhet gjatë therjes.

Ai u përgjigj:

بسم الله و الله أكبر

“Në emër të Allahut dhe Allahu është më i Madhi.”

1154 – E pyeta babain tim nëse nëse duhet dërguar salavate mbi profetin gjatë therjes.

Ai u përgjigj: “Unë nuk kam dëgjuar asgjë për këtë.”

Shpërndaje: