Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këtij i ka urinuar shejtani në veshët e tij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Personi i cili zgjohet kur të thirret ezani për namazin e sabahut por nuk zgjohet për të falë namaz nate, a përfshihet nga hadithi i të dërguarit ﷺ:

“Këtij i ka urinuar shejtani në veshët e tij.”

Përgjigje: Po. Ai që e braktis namazin e natës dhe fle deri sa të hyjë namazi i sabahut, atë e ka urinuar shejtani në veshët e tij. Po!


Hadithi i plotë është:

Transmeton Ibn Mesudi -radijAllahu anhu-:

“Një njeri u përmend në prani të profetit ﷺ, për të cilin u tha:

Ende po fle, sa që u zbardh dita e nuk është zgjuar për namaz.

Profeti ﷺ: “Këtij i ka urinuar shejtani në veshët e tij.” Bukhari (1144).

Shpërndaje: