Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Khumeini i Shiave thotë se sahabët janë më të neveritshëm sesa qentë dhe derrat

Ruhullah Musaui el-Khumejni (v. 1409)

Burimi: Kitab-ut-Taharah (3/457)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Për sa u përket sekteve të tjera duke përfshirë Khauarixhët dhe Neuasibët (ata që e urrejnë familjen e profetit), nuk ka dëshmi se janë të papastër, megjithëse marrin dënimin më të keq sesa mosbesimtarët. Pra, nëse dikush do të revoltohej ndaj Aliut jo për shkak të fesë, por për shkak të pushtetit apo ndonjë motivi tjetër, sikurse vepruan p.sh Aishah, ez-Zubejri, Talhah dhe Muavijeh, nuk duket ndonjë papastërti e dukshme edhe pse janë më të këqij sesa qentë dhe derrat.

Shpërndaje: