Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kijasi më parësor

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Tefsiri i sures er-Rum nga Imam Uthejmini, kaseta nr 5

www.perlatmuslimane.com

Unë besoj se ju e dini se çfarë është “kijasi më parësor”, që më së pari përdoret në Fikh, në Usulu Fikh si dhe llojin tjetër të kijasit që quhet kijasi i barabartë ku argumentohesh duke e krahasuar një gjë me një gjë tjetër. Dhe kijasi më parësor në të cilin ti argumentohesh që diçka është më parësore të ndodhë se diçka tjetër, ky lloj kijasi i paraprin në argumentim kijasit të barabartë dhe në këtë ajet kemi pikërisht përdorimin e kijasit më parësor.

Shpërndaje: