“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Klipet dhe fotografimet e varreve me qëllim qortimin e njerëzve nga vdekja

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (45)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Disa predikues shkojnë tek varrezat dhe regjistrojnë një klip për ti qortuar njerëzit. Ndoshta ata hyjnë në varre dhe i fotografojnë ato duke synuar përmirësmin e njerëzve. A është e ligjësuar kjo?”

Përgjigje: ”Jo. Kjo nuk është e ligjësuar. Selefët nuk vepronin kështu. Ai qortim që bëhet vetëm me anë të fotografive nuk është qortim.”

Shpërndaje: