Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Koha e emërtimit të fëmijës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-28-1-1435-01.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e ligjësuar të emërohet fëmija në ditën kur ai të lind apo duhet të jetë në ditën e shtatë së bashku me akikën?”

Përgjigje: “Jo, nuk është e detyrueshme që emërtimi i fëmijës të bëhet në ditën e shtatë. Prindi mund ta emërtojë fëmijën në cilën ditë të dëshirojë. Ai mund ta bëjë këtë posa ai të lind, pas ndonjë dite (brenda shtatë ditësh) ose në ditën e shtatë. E gjithë kjo është në rregull.”

Shpërndaje: