Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Koha e namazit të duhasë dhe numri i rekateve të saj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Fataua alal-Haua 5/1-1436

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/f-05-01-1436-01_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kur fillon namazi i duhasë, kur mbaron dhe sa rekate i ka ky namaz?”

Përgjigje: ”Ai fillon rreth pesëmbëdhjetë minuta pas lindjes së diellit dhe përfundon kur dielli është në zenit. Numri më i pakët është dy rekate dhe numri maksimal është tetë rekate. Pas çdo dy rekateve duhet bërë teslim.”

Shpërndaje: