“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Koha kur pranohet lutja në ditën e xhuma

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (13), min: 49.52

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-26-10-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili mendim është më i saktë kur bëhet fjalë për kohën kur lutja pranohet në ditën e xhuma?

Përgjigje: Mendimi më i saktë është ai të cilin e zgjodhi Imam Ahmedi, para përfundimit të disës së xhuma. Kjo kohë është e shkurtër. Nuk është e gjatë. Ajo zgjatë disa minuta para se të perëndoj dielli.

Shpërndaje: