Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Koha për leximin e sures ”el-Kehf”

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Burimi: el-Lika esh-Shehri (70 B)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A llogaritet ai që ka lexuar suren ”el-Kehf” natën e së premtes ta ketë lexuar atë të premten?”

Përgjigjja: ”Jo. Surja ”Kehf” duhet të lexohet gjatë ditës së premte. Është më së miri qe ajo të lexohet pas lindjes së diellit. Ti ke kohë për ta lexuar atë që nga lindja e diellit deri në perëndim të tij. Për deri sa ti e lexon atë në mes të lindjes së diellit dhe perëndimit të diellit kështu që ti shpërblehesh për këtë.”

Shpërndaje: