Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Konsensusi për tebdi është parim i Halebiut

Alameh Ubejd bin Abdil-lah el-Xhabiri
Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=128982
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është konsensusi kusht për ta konsideruar një person bidatçi?

Përgjigje: Jo. Ky është një parim i shpikur. Është një nga parimet e el-Halebiut. Nëse një dijetarë e ngre argumentin se, një person është bidatçi dhe konstaton se, atij i ka arritur e vërteta, përmes diskutimit ose përmes ndonjë lloj informate që e dinë të gjithë se është bidat, kjo mjafton. Dhe se duhet pasur konsensus, kjo nuk ka bazë te Selefët.

Megjithatë, këta njerëz duan t’i bëjnë pasuesit e bidateve të shkëlqejnë dhe t’i mbulojnë marrëzirat, të metat dhe skandalet e tyre.


Shikoje videon këtu: https://www.youtube.com/watch?v=rj472dooGyQ&feature=youtu.be

Shpërndaje: