Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kontabiliteti i kompanive që kanë kamatë në shpenzimet e tyre

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (36) 

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasah%20-%2024-10-1436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë punoj si kontabilist. Mund të ndodhë që ua bëj kontabilitetin kompanive që kanë kamatë në shpenzimet e tyre. A mëkatojë me këtë?”

Përgjigje: ”Mos puno me kamatë. Kërko një punë që nuk përbëhet nga kamata. Përndryshe ti bashkëpunon me ta në mëkate dhe armiqësi.”

Shpërndaje: