Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kontakti me të afërmit që vizitojnë falltarët dhe magjistarët

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (63), min: 56.58

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të kem kontakt me të afërmit që besojnë në besëtytni dhe vizitojnë falltarët dhe magjistarët?

Përgjigje: Jo. Nëse ata vazhdojnë pasi që ti ke këshilluar ata, ti duhet ti shmangesh atyre dhe të ndalosh të pasurit kontakt me ta. Por, para se ti këshillosh ata dhe ti’a qartësosh atyre duhet të punosh për ti udhëzuar ata. Ti shpërblehesh nëse ata udhëzohen. Ai që udhëzon në udhëzim merr të njëjtin shpërblim si i udhëzuari. Nëse ata nuk udhëzohen ti të paktën i ke larguar justifikimet e tyre dhe ke pastruar ndërgjegjen tuaj.

Shpërndaje: