Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kopshtet për djem dhe vajza

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Fataua el-Kajjimeh lil-Usrah el-Muslimah, fq. 209

Kompilatimi: Sa´d Abdul-Ghaffar Ali

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ka kopshte ku djem dhe vajza përzihen mes veti. Cili është kufiri i moshës për ta në mënyrë që tu lejohet përzierja mes veti? Shumë herë gratë janë ato që janë mësueset e djemëve dhe vajzave. Çfarë mendoni për këtë? Cili është kufiri i moshës për një grua që ti lejohet asaj që ti japë mësim djelëve?”

Përgjigje: ”Unë mendoj se kjo duhet të shqyrtohet me Komisionin e Fetvave i cili mund ta studijojë çështjen, sepse kjo mund të shpie që të ketë përzierje mes gjinive në të ardhmen afatgjate. Kurse në esencë është e lejuar që fëmijët të përzihen me njëri tjetrin. Megjithatë, kam frikë se kjo është një strategji që do të hapë rrugën për gjëra më serioze sesa kjo, kështu unë e shohë këtë çështje dhe Allahu e di më së miri.

Për këtë arsye është e detyrueshme që çështja e këtyre shkollave të shqyrtohen me Komisionin e Dijetarëve i cili mund ta studijojë këtë çështje, ose autoritetet të cilët mund ti ndalojnë nga studimet.”

Shpërndaje: