Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kozmetika e cila përdorët për zbukurimin e fytyrës

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Maxhmu Fataua Ibn Baz, vollimi 6, fq. 497

 www.perlat-muslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi i kozmetikës që femrat përdorin në fytyrat e tyre për zbukurim?

Përgjigje: Çështja për kozmetiknë e fytyrës është një temë për diskutime të mëtejshëm: Në qoftë se ajo përdoret për zbukurim dhe nuk shkakton ndonjë dëm në fytyrë, nuk ka asgjë të keqe në të, por nëse kjo shkakton ndonjë dëm, si pika të zeza, etj, atëherë ajo është e paligjshme për shkak të dëmit që shkakton.

Allahu është Ai nga i Cili ndihmë ne kërkojmë.

Shpërndaje: