Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kremi i flokëve dhe abdesi

Burimi: ”Komisioni i Përhershëm për kërkime dhe Fetva”, fetvaja nr. 18458

Abdul-Aziz bin Abdullah Baz
Abdul-Aziz Al Esh-Shejkh
Abdullah bin Gudejjan
Salih El-Fauzan
Bekr Ebu Zejd

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ka shumë lloje krem flokësh. Prej tyre kemi krem të ngjizur dhe të ngjashme me të; qëllimi është se a ndalojnë ato që uji të arrin flokun dhe çfarë është gjykimi në këtë rast për abdesin?”

Përgjigje: ”Në qoftë se kremi është i trashë dhe ndalon ujin që të arrijë lëkurën, ajo duhet të hiqet para abdesit. Nëse nuk pengon arritjen në lëkurë, atëherë ajo nuk ndikon në abdes.”

Shpërndaje: