“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Krishtërimi – feja unike

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: el-Xheubab es-Sahih (2/155)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Shumë prej njerëzve të ditur thonë se të gjitha ideologjitë e njerëzve janë të mundura që të imagjinohen përveç ideologjisë së krishterë. Kjo për shkak se ata të cilët e kanë vendosë këtë ideologji nuk e kanë imagjinu se qfarë po thonë. Ata folën pa dituri dhe gjithashtu në mënyrë kontradiktore. Prandaj, disa thonë:

”Sikur të ishin së bashku dhjetë të krishterë ata do të ishin ndar në njëmbëdhjetë teori.”

Të tjerët thonë:

”Nëse do ta pyetshe ndonjërin të krishterë, gruan e tij dhe djalin e tyre për ”monotoizmin” e tyre; burri do të jepte një mendim, gruaja do të jepte një mendim tjetër dhe djali i tyre do të jepte një mendim të tretë.”

 

Shpërndaje: