Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kryerja e punëve natën gjatë dimrit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/533)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në dimër, netët janë të gjata. Mund të ndodhë që të kryejmë disa punë që nuk janë veçanërisht të rëndësishme pas jacisë. A konsiderohet personi në këtë rast që të ketë vepruar diçka të urryer?

Përgjigje: Jo. Sepse ajo që veprohet është e dobishme. Në dimër netët janë të gjata siç u tha. Ai që nuk mund të kryej punët e tij gjatë ditës dhe më pas edhe nuk i kryen ato gjatë natës, do të humbet shumë.

Shpërndaje: