“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kthehet në shtëpi pa kryer tauaf-ul-uedan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan (60), min: 59.44

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%2006-02-1438%20-.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një haxhi u kthye në shtëpi në Rijad pa bërë tauaf-ul-uedan. Pastaj, ai mësoi se ai duhet të bëjë kefareh. A i lejohet që të kthehet dhe të bëjë tavafin në vend të kësaj?

Përgjigje: Jo. Nëse ti ke udhëtuar përfundon vlefshmëria e tauaf-ul-ueda. Në këtë rast duhet bërë kefarah.

Shpërndaje: