Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kthimi i flokëve anash dhe bërja e një gërshete të vetme për hir të burrit

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 5/186

Katful-Az´haril-Mutenathirah ‘an Fetauel-Mer’atil-Muslimeh, fq. 717
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi që gruaja t’i kthej flokët në njërën anë apo të lidh flokët në një gërshet të vetme për tu zbukuruar për burrin e saj ose që thjesht të duket e bukur?

Përgjigje: Ndarja e flokëve në njërën anë është përngjasim me gratë jobesimtare. Ndërsa, është konfirmuar në formë autentike se, i dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) ndaloi përngjasimin me jobesimtarët.

Kurse, kur jemi lidhjen e flokëve në një gërshetë të vetme, ose disa gërsheta të cilat ajo i shtrin prapa në shpinë s’ka të keqe në këtë përderisa ajo është e mbuluar.

Shpërndaje: