“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ku duhet të qëndrojë gruaja pas divorcit të tretë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (59) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-29-01-1438_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë ndahet nga gruaja e tij për herë të tretë. Ajo po kalon periudhën e saj të pritjes tani. A duhet ajo të qëndrojë në të njëjtën shtëpi apo duhet të zhvendoset prej saj?

Përgjigje: Ajo duhet të qëndrojë në shtëpi, por ajo duhet të mbulohet në prani të tij dhe ti shmanget atij:

لَا تُخْرِجُوهُنَّ مِن بُيُوتِهِنَّ وَلَا يَخْرُجْنَ

”Mos i nxirrni ato prej shtëpive të tyre, dhe ato nuk duhet ta braktisin atë vullnetarisht.”65:1

Ajo duhet të qëndrojë tek ai dhe veçanërisht në qoftë se ajo ka fëmijë me të.

Shpërndaje: