Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ku është xheneti dhe xhehenemi?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Për sa i përket fjalës së pyetësit se më shqetëson çështja se ku ndodhet xheneti dhe xhehenemi?

Ne themi: Xheneti është në pjesën më të lartë të Il-lijjin dhe xhehenemi është në es-Sixhiin dhe es-Sixhiin është në tokën më të ulët siç ka ardhur në hadith:

“Kur personi vdes, Allahu (te ala) thotë:

“Shkruajeni librin e robit Tim në Sixhiin, në tokën më të ulët.”

Sa i përket xhenetit, ai është sipër, në pjesën më të lartë të Il-lijjin.

Është vërtetuar në transmetim të saktë nga profeti se ka thënë:

“Arshi (Froni) i Zotit xhela ue ala është çatia e xhenetit El-Firdeus.”

Allahu i Lartësuar na bëftë banorë të xhenetit Firdeus.

Shpërndaje: