Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kujdes gjatë urinimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (79), min: 1:13:25 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-9-2-1439-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: I dërguari (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Ata janë duke u dënuar, por ata nuk janë duke u dënuar për diçka të madhe (sipas tyre). Po, sigurisht që është diçka e madhe. Njëri prej tyre përgojonte njerëzit ndërsa tjetri nuk kujdesej gjatë urinimit.”1

Çka nënkuptohet me këtë?

Përgjigje: Ai nuk pastrohej pasi urinonte. Ai nuk kujdesej nga urina. Ai nuk e largoi urinën me anë të pastrimit. Prandaj është obligim për tu ruajtur nga urina në mënyrë që ajo të mos spërkas në të. Duhet pasur shumë kujdes ndaj saj.


1 Bukhari (218) dhe Muslimi (292).

Shpërndaje: