Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kujdes vajzat!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Vajza e degjeneruar e turpëron tërë familjen!

“Ue La haule ue la kuvete il-la bil-lah (dhe nuk ka lëvizje e as forcë pa ndihmën e Allahut).”

E turpëron familjen dhe tërë shtëpinë dhe kjo vajzë bëhet e pavlerë në shoqëri, ajo është vdekje, më e keqe se vdekja që është fundi i jetës. Është vdekje e burrërisë, vdekje e turpit, vdekje për fenë dhe moralin.

Prandaj kujdestari i vajzës e ka obligim që t’i kërkojë strehim Allahut, të durojë, ta përcjell dhe ta mbikëqyr atë derisa t’ia dorëzojë burrit të saj. Nëse i vjen dikush të cilit ia pëlqen fenë dhe besnikërinë, ia jep për martesë, përndryshe ai është përgjegjës (para Allahut) për të.

“Meshkujt kanë autoritet mbi gratë.” En-Nisa, 4:34

“Ruani veten dhe familjet tuaja nga zjarri, lënda djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët.” Et-Tahrim, 66:6

Shpërndaje: