Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kujdestari kërkon monogamin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (70), min: 1.18.20

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%20-%2019%20-0%207%20-%201438.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet kujdestarit të gruas të kërkojë që personi i cili e kërkon gruan për martesë të mos martohet me një grua të dytë dhe të shkruajë këtë në kontratën e martesës?

Përgjigje: Nuk i lejohet që ta bëjë këtë. Ai nuk mund të ndalojë diçka që Allahu (Azze ue Xhel) ka lejuar.

Shpërndaje: