Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kujt i takojnë fëmijët kur të ndodhë shkurorëzomi në mes të prindërve?

Imam Ibn Kudameh el-Makdisi 

Burimi: Umdet-ul-Fikh (2/137)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

“Nëse prindërit shkurorëzohen, nëna e merr fëmijën nëse fëmija është nën shtatë vjet. Nëse ajo martohet ndërkohë, fëmija shkon tek i ati. Nëse ajo përsëri bëhet divorc , fëmijët i kthehen nënës.”

Shpërndaje: