“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kupola mbi varrin e profetit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Maxhid (31)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathyl%20majd%20-%2026%20-%2010%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kupola mbi varrin e profetit (salAllahu alejhi ue selem) një kupolë shirku dhe e ndaluar?

Përgjigje: Jo, nuk është kupolë shirku. Aty nuk bëhet teberruk (nuk kërkohet bekim) nëpërmjet saj, nuk ka asnjë dogmë rreth saj, nuk bëhet tavaf rreth saj. Ajo është ndërtuar vetëm për ti bërë hije dhe për ta mbrojtur varrin. Është më mirë që ajo të mos ishte, por një nga pushtetarët e ndërtoi atë. Një pushtetar e ndërtoi atë dhe ai e bëri atë pa u konsultuar me dijetarët. Pra ajo erdhi si shkak i një pushtetari.

Shpërndaje: