Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur dhe si u bë radhitja e sureve të Kuranit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/15419

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kur janë radhitur suret në Kuran; dhe a kishin sahabët të bëjnë me këtë?”

Përgjigje: ”Kjo ndodhi kur ata e mblodhën mus´hafin në kohën e Uthman bin Afanit (radijAllahu anhu). Ata radhitën suret sipas Ixhtihadit të tyre – siç është mendimi më i njohur. Dhe ka disa në mesin e atyre që thonë se radhitjet e sureve janë bërë në bazë të shpalljes, por shumica e dijetarëve besojnë se kjo u bë sipas Ixhtihadit të tyre (radijAllahu anhum).”

Shpërndaje: