Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur dikush të thotë: Xhezak Allahu khajren

Alameh Abdul-Muhsin el-Abbad
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është përgjigja më e saktë për atë që të thotë:

جزاك الله خيرا

”Xhezak Allahu khajren / Allahu të shpërbleftë me të mira.”

Që t’i thuhet: “Edhe ty gjithashtu”?

Përgjigje: Nuk ka të keqe në këtë. D.m.th. që t’i thuash:

“Ue ijjeke (Edhe ty)!”

“Ue ke dhelike xhezak Allahu khajren (Gjithashtu edhe ty, Allahu të shpërbleftë me të mira)!”

“Ue ijjek  (Edhe ty Allahu të shpërbleftë me të mira)!”

Edhe thënia:

“Ue ente xhezak Allahu khajren (Dhe ty Allahu të shpërbleftë me të mira)!”

Këto janë thënie të sakta, nuk ka të keqe në to, ose që t’i thuash:

“Ue ente ke dhelik (Edhe ty gjithashtu)!”

Shpërndaje: