Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur duhet refuzuar publikisht?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Në qoftë se një predikues bën një gabim dhe devijon nga rruga e Selefëve, a është prej metodologjisë së Selefëve që gabimet e tij të përhapen në media dhe gazeta?”

Përgjigje: “Nëse ai mendimin e tij e ka bërë të hapur, pra publikisht para njerëzve, refuzimi duhet të bëhet publikisht në mënyrë që të sqarohet e vërteta. Por, nëse mendimi i tij nuk është bërë hapur, atëherë ai duhet të këshillohet personalisht, dhe kjo mjafton.”

Shpërndaje: