Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur duhet të bëhet lutja e iftarit? – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Lika Ramadani Maftuh 19/9-1437

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Assalamah%20Liqo%20%2019%20-9%20-%201437.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur duhet të thotë agjëruesi:

ذَهَبَ الظَمأ وَ ابْتَلَتِ العُرُوقُ وَ ثَبَتَ الأجْرُ إن شاء الله

“Është larguar etja, venat janë lagur dhe u realizua shpërblimi nëse do Allahu.” 1?

Përgjigje: Kur të ketë mbaruar iftarin. Ai thotë se etja ka pushuar për shkak se ai ka pirë. Ai thotë se venat janë lagur sepse ai e ka prishur agjërimin dhe ka pirë.”


1 Ebu Daudi (2357), Bejhaki në “es-Sunnen el Kubra” (4/239) dhe në “es-Sunnen es-Sughra” (1390) dhe Darakutni (240). I mirë sipas Albanit në “Irua-ul-Ghalil”.

Shpërndaje: