Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur duhet të filloj voglushja myslimane të vesh rrobet sipas sheriatit?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda urn-Nur (522)
 
Pyetje: “Kur duhet të filloj voglushja myslimane të vesh rrobet sipas sheriatit?”
 
Përgjigje “Kur një vajzë të ketë mbushur shtatë vjet, ajo duhet të vishet sipas rregullave të sheriatit. E jo të vishet vetëm për namaz. Prindërit duhet të sigurohen që vajzat e tyre kur të mbushin shtatë vjet të jenë veshur me një hixhab korrektë dhe me një veshje sikurse të ishin gra të pjekura.”

Shpërndaje: