Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur duhet të thuhet amin në namazin me xhemat?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/4039.mp3http://youtu.be/oa4M6QP7RGU

Përgatiti: ww.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Kur është Sunnet që të thuhet amin në namazet me zë? A duhet të themi në të njëjtën kohë me imamin apo pas që imami ta përfundojë thënien amin?”

Përgjigje: “Pasi që imami thotë “Uele-daaaliiin”, atëherë “Amin” duhet thënë të gjithë së bashku. Si imami ashtu edhe xhemati, duhet ta ngritin zërin e tyre duke thënë amin, pasi “Amin” do të thotë: “O Allah, pranoje këtë lutje!”

Dhe në një hadith thuhet:

و من وافق تأمينه تأمين الملائكة غفر له

“Amin”-i i atyre që përputhet me “amin”-n e engjëjve, atyre do t’u falen mëkatet.”

Kjo është për shkak se tërë sureja el-Fatiha është dua.

Pjesa e parë është dua-adhurim dhe pjesa e fundit është dua-kërkesë. Pra, xhemati thonë amin, e që do të thotë: “O Allah, pranoje këtë dua!”

___________________________

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/a-lejohet-qe-gruaja-te-thote-amin-me-ze-te-larte-gjate-namazit-me-xhemate/

Shpërndaje: