“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kur është më së miri për të bërë tauaf-ul-ifadhah?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://ar.islamway.net/fatwa/11118/%D8%A3%D9%81%D8%B6%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%88%D9%82%D8%A7%D8%AA-%D9%84%D8%A3%D8%AF%D8%A7%D8%A1-%D8%B7%D9%88%D8%A7%D9%81-%D8%A7%D9%84%D8%A5%D9%81%D8%A7%D8%B6%D8%A9

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur është më së miri për të bërë tauaf-ul-ifadhah?

Përgjigje: Më së miri për të bërë tauaf-ul-ifadhah është në ditën e Bajramit. Gjithashtu, lejohet ta shtysh atë më pas dhe ta kryesh atë natën e të 11-të ose më pas. Gjithashtu, lejohet që të arsyetuarit dhe të tillët ta bëjnë tavafin pas mesnatës natën e Bajramit. Koha e tij fillon nga mesnata e natës së Bajramit. Sidoqoftë është më mirë që të bëhet në ditën e Bajramit.

Shpërndaje: