Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur fillon koha për ta paguar zekatul-fitrin?

Shejkh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh
Burimi: http://www.mufti.af.org.sa/
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kam plan që të udhëtojë jashtë vendit dhe dëshirojë të paguajë zekatul-fitrin para se të udhëtojë. Kur fillon koha e pagimit?

Përgjigje: Ajo fillon një ose dy ditë para [Bajramit]. Është – nëse dëshiron Allahu – e lejuar që ta paguash atë më 28 dhe 29 [Ramazan].

Shpërndaje: