Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur hyn kujdestaria e burrit në fuqi?

Alameh Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi

Burimi: http://olamayemen.com/index.php?article_id=9590

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet gruaja që ende nuk është zhvendosur tek burri i saj ti bindet atij në çdo gjë dhe të kërkojë lejen e tij para se të del nga shtëpia? A mëkaton ajo në qoftë se ajo e kundërshton atë në diçka?”

Përgjigje: ”Përderisa ajo jeton me familjen e saj dhe nuk është zhvendosur tek ai dhe ai ka ende gjëra për të bërë, kështu që ajo nuk duhet të brengoset. Familja e saj është përgjegjëse për të. Ajo kërkon leje prej tyre. Kujdestaria e burrit hyn në fuqi vetëm kur ajo të zhvendoset tek ai.”

Shpërndaje: