Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur kosiderohet si argument mendimi i sahabiut?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsirayat-12-07-1435-01_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë ka për qëllim fjala e dijetarëve, ”mendimi i sahabiut është argument”? A mëkaton njeriu nëse kundërshton një mendim të sahabiut që nuk kundërshton argumentin?”

Përgjigje: ”Mendimi i një sahabiu nuk përbën argument në vete, vetëm nëse asnjë sahabi nuk mendon ndryshe. Pra mendimi i sahabiut konsiderohet argument nëse mendimin e tij nuk e ka kundërshtuar ndonjë sahabi tjetër.”

Shpërndaje: